Photomyne aboneliğinizi sonlandırmak yalnızca birkaç adım sürer, ancak iptaller orijinal faturalandırma sağlayıcınız aracılığıyla tamamlanmalıdır.
Üyeliğinizi başarıyla iptal etmek için aşağıdaki talimatlara bakın.
Apple App Store (iOS) üzerinden abone olduysanız
- App Store uygulamasını açın.
- Profil simgenize (sağ üst) dokunun.
- Abonelikler'e dokunun.
- Listede ilgili Photomyne uygulamasını bulun.
- Planınızı değiştirmeyi veya iptal etmeyi seçin.
Google Play Store (Android) üzerinden abone olduysanız
- Google Play Store uygulamasını açın.
- Profil simgenize dokunun.
- Ödemeler ve abonelikler'e dokunun.
- Abonelikler'e dokunun.
- İlgili uygulamayı seçin.
- Aboneliğinizi orada yönetin veya iptal edin.
Photomyne web sitesi üzerinden abone olduysanız
- Bilgisayarınızda veya mobil tarayıcınızda portal.photomyne.com adresini ziyaret edin.
- İlgili Photomyne uygulamasını seçin ve e-postanızı girin.
- E-postanızı kontrol edin ve giriş kodunu girin.
- Gerekirse Apple, Google, e-posta veya telefon numarası kullanarak giriş yapın.
- Profil simgenize (sağ üst) tıklayın veya Hesap'a gidin.
- Plan / Faturalandırma'ya gidin.
- Aboneliğinizi orada yönetin veya iptal edin.
Önemli hatırlatmalar
- Uygulamayı silmek aboneliğinizi İPTAL ETMEZ.
- Üyeliğiniz sona ererse, hesabınız temel (ücretsiz) sürüme döner.
- Fotoğraflarınız, taradığınız cihazda kalacaktır, ancak yedeklenmeyecek veya diğer cihazlarda kullanılamayacaktır.
- Üyeliğiniz olmadan uygulamayı silerseniz, fotoğraflarınızı daha sonra kurtaramayabilirsiniz.